Friday, February 18, 2011

cakap tak serupa bikin

kaki aku dah sakit sangat. sangat sakit dek kerna selalu dipaksa terjun. walaupun ini bukan acara lompat tinggi atau lompat bergalah, tetapi menjadi bidan terjun ni "is actually a lousy esperience" tanpa hujung pangkal di suruh ganti orang itu dan ini. ashik kena pegi sana, pegi sini, pegi sinun penat ternganga!

adelak tu masuk je meeting terus kena libas tanpa tahu sebabnya. most of the time bidan terjun terus menjadi scape goat (kambing angkara) betoi ke?
  • Scapegoating, singling out one person for unmerited negative treatment or blame - wikepedia.

  • kerna duduk perkaranyer yang memang telah dirancana sebegitu rupa, kambing angkara ni yang seringkali terpinga-pinga  macam rusa masuk kampung, maklumlah kancil dan rusa kini dah banyak berkeliaran di lebuhraya!

  • seterusnyer akan dinobatkan sebagai kambeng hitam (black sheep)


  • ader orang kata kalau selalu jadi bidan terjun ni, orang percaya kat kita, boleh dibawa kesana-sini dan merata-merata, bos pon sayang!
    aku dah sampai ke tahap rasa macam nak tukar profesyen atau berubah angin ke tempat lain dah! cheq tak kira, percaya ka, sayang ka, cheq tak mau dah! cheq nak blahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!

    No comments:

    Post a Comment