Saturday, November 27, 2010

jalan-jalan di padang besaq

salam,
dan terlanjur menjalankan misi kemanusiaan mangsa banjir di aloq Staq dan Kangaq, maka lari sat pi padang besaq untuk sessi jalan-jalan cuci mata. ini lah apa yang aku lihat:

papan nama padang besaq yang memang besaq

shopping yang agak selesa di gapura square di padang besaq

salah satu gerai jualan barangan serbaneka di ruang konkos

nak beg dan topi?

topi yang lebih voque?

jam tangan pelbagai jenama

baju yang memang "original imitation" pilih jangan tak pilih

tak sah kalau tak beli gajus jika ke padang besaq.
dari kiri: gajus bakar, gajus goreng dan gajus bijan bermadu.
yang last tu pompuan takut nak makan i ishhh depa no!

pembasuh tangan kristal betoi ka?

serba mak-nenek makanan ringan pun ada.

masa pi sana masing-masing melenggang ja tapi bila balik masing-masing jadi gorella - penuh benda di dua belah tangan. kalau la ada 4 batang tangan lagi, habih satu padang besaq depa borong.
tapi takpe, semua benda untuk keluarga!
kira ok la

1 comment: